Micología neotropical aplicada (35 documentos)


1.- A culture collection of edible mushrooms and its significance for germplasm preservation, breeding, and the development of mushroom cultivation in Mexico
Martínez Carrera, D1; Bonilla, M; Sobal, M; Aguilar, A; Martínez, W; Larqué Saavedra, A
1Colegio de Postgraduados, Campus Puebla, Puebla. México
[Micología neotropical aplicada, México, 1999 Vol. 12 Dic, Pag. 23-40]
2.- Artificial induction of "huitlacoche" (Ustilago maydis): influence of different conditions in the field
Villanueva, C1; Cruz, D; Molina, J. D; Castillo, F; Zavaleta, E
1Universidad Autónoma Chapingo, Departamento de Fitotecnia, Chapingo, Estado de México. México; 2Colegio de Postgraduados, Programa de Genética, Montecillo, Estado de México. México; 3Colegio de Postgraduados, Programa de Fitopatología, Montecillo, Estado de México. México
[Micología neotropical aplicada, México, 1999 Vol. 12 Dic, Pag. 41-57]
3.- Effect of substrate supplementation with nitrogen, phosphorus, potassium (NPK) fertilizer on sporophore yield in Pleurotus tuberregium
Isikhuemhen, O.S1; Okhuoya, J.A; Ogboe, E.M; Akpaja, E
1University of Benin, Department of Botany, Benin City, Mid-western. Nigeria
[Micología neotropical aplicada, México, 1999 Vol. 12 Dic, Pag. 9-21]
4.- Fermentation of a mixture of corn-cobs and coffee pulp for the cultivation of Pleurotus ostreatus
Villa Cruz, V1; Huerta-Palacios, G; Sánchez Vázquez, J.E
1Instituto Tecnológico de Tuxtla Gutiérrez, Tuxtla Gutiérrez, Chiapas. México; 2El Colegio de la Frontera Sur, Tapachula, Chiapas. México
[Micología neotropical aplicada, México, 1999 Vol. 12 Dic, Pag. 67-74]
5.- Mevinolin in naturally occurring specimens of Pleurotus cornucopiae
Pieckenstain, F1; Mercuri, O.A; Albertó, E
1Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas, Instituto Tecnológico, Chascomús, Buenos Aires. Argentina
[Micología neotropical aplicada, México, 1999 Vol. 12 Dic, Pag. 1-7]
6.- Sterols from the wild fungus Russula olivacea
Trigos, A1; Cancela, G; Ramos, J.M
1Universidad Veracruzana, Instituto de Ciencias Básicas, Jalapa, Veracruz. México
[Micología neotropical aplicada, México, 1999 Vol. 12 Dic, Pag. 59-65]
7.- Apical growth of the ectomycorrhizal fungi Pisolithus, Suillus, and Lactarius on culture media
Araujo, A.A. de1; Hannibal, L; Plassard, C; Mousain, D; Roussos, S
1Universite de Provence, Laboratoire de Mycologie et de Fermentation en Milieu Solide, Marseille, Bouches-du-Rhone. Francia
[Micología neotropical aplicada, México, 1998 Vol. 11 Dic, Pag. 23-34]
8.- A sustainable model for rural production of edible mushrooms in Mexico
Martínez Cabrera, D1; Aguilar, A; Martínez, W; Morales, P; Sobal, M; Bonilla, M; Larqué Saavedra, A
1Colegio de Postgraduados, Campus Puebla, Puebla. México
[Micología neotropical aplicada, México, 1998 Vol. 11 Dic, Pag. 77-96]
9.- Canning technology as an alternative for management and conservation of wild edible mushrooms in Mexico
Martínez Carrera, D1; Sobal, M; Aguilar, A; Navarro, M; Bonilla, M; Larqué Saavedra, A
1Colegio de Postgraduados, Campus Puebla, Puebla. México
[Micología neotropical aplicada, México, 1998 Vol. 11 Dic, Pag. 35-51]
10.- Metabolic pathways of biotransformation and biosynthesis of aromatic compounds for the flavour industry by the basidiomycete Pycnoporus cinnabarinus
Asther, M1; Lomascolo, A; Asther, M; Moukha, S; Lesage Meessen, L
1Universidad Autónoma Metropolitana, Iztapalapa, Distrito Federal. México; 2Centre d´Enseignement Superieur en Biotechnologie, Laboratoire de Biotechnologie des Champignons Filamenteux, Marseille, Bouches-du-Rhone. Francia
[Micología neotropical aplicada, México, 1998 Vol. 11 Dic, Pag. 69-76]
11.- Mycorrhizal and saprotrophic macrofungi in declining sacred-fir stands
García Bastian, R.M1; López López, M.A; Velázquez Martínez, A; Pérez Moreno, J
1Colegio de Postgraduados, Instituto de Recursos Naturales, Montecillo, Estado de México. México
[Micología neotropical aplicada, México, 1998 Vol. 11 Dic, Pag. 9-21]
12.- Oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) quality as affected by modified atmosphere packaging
Martínez Soto, G1; Paredes López, O; Ocaña Camacho, R; Bautista Justo, M
1Universidad de Guanajuato, Instituto de Ciencias Agrícolas, Irapuato, Guanajuato. México; 2Instituto Politécnico Nacional, Centro de Investigación y de Estudios Avanzados, Irapuato, Guanajuato. México
[Micología neotropical aplicada, México, 1998 Vol. 11 Dic, Pag. 53-67]
13.- RNA composition changes in Volvariella volvacea during cold-shock stress
Chen, M.J1; Tang, Q; Yan, P.L; He, D.M; Lin, X.F; Feng, Z.Y; Guan, S.M; Pan, Y.J; Jong, S.C
1Shanghai Academy of Agricultural Sciences, Edible Fungi Institute, Shanghai. China; 2American Type Culture Collection, Manassas, Virginia. Estados Unidos de América
[Micología neotropical aplicada, México, 1998 Vol. 11 Dic, Pag. 1-7]
14.- Cerevisterol from cultures of Verticillium lecanii
Trigos, A1; Amezcua, C; Reyna, S; Carrión, G
1Universidad de las Américas, Departamento de Química y Biología, Puebla. México; 2Instituto de Ecología, Jalapa, Veracruz. México
[Micología neotropical aplicada, México, 1997 Vol. 10 Dic, Pag. 57-62]
15.- Cultivation of Lentinus levis in Mexico
Sobal, M1; Morales, P; Martínez, W; Pegler, D.N; Martínez Carrera, D
1Colegio de Postgraduados, Biotecnología de Hongos, Puebla. México; 2Royal Botanic Gardens, Richmond, Surrey. Reino Unido
[Micología neotropical aplicada, México, 1997 Vol. 10 Dic, Pag. 63-71]
16.- Ergosterol content in fruit bodies of Pleurotus is variable
Trigos, A1; Martínez Carrera, D; Hernández, R; Sobal, M
1Universidad de las Américas, Departamento de Química y Biología, Puebla. México; 2Colegio de Postgraduados, Biotecnología de Hongos, Puebla. México
[Micología neotropical aplicada, México, 1997 Vol. 10 Dic, Pag. 93-96]
17.- Germplasm preservation and genetic improvement of wild Agaricus species in Mexico
Martínez Carrera, D1; Sobal, M; Bonilla, M
1Colegio de Postgraduados, Biotecnología de Hongos, Puebla. México
[Micología neotropical aplicada, México, 1997 Vol. 10 Dic, Pag. 21-31]
18.- Homokaryotic fruiting in Pleurotus
Muller, J
[Micología neotropical aplicada, México, 1997 Vol. 10 Dic, Pag. 15-19]
19.- "Huitlacoche" (Ustilago maydis) as a food in Mexico
Villanueva, C1
1Universidad Autónoma Chapingo, Departamento de Fitotecnia, Chapingo, Estado de México. México
[Micología neotropical aplicada, México, 1997 Vol. 10 Dic, Pag. 73-81]
20.- Mushroom biology - opportunities for synergism of applied and basic research
Miles, P.G1
1State University of New York, Department of Biological Sciences, Buffalo, Nueva York. Estados Unidos de América
[Micología neotropical aplicada, México, 1997 Vol. 10 Dic, Pag. 3-13]