Document title: Frijol
Journal: Artes de México
Database: CLASE
System number: 000447896
ISSN: 0300-4953
Authors: 1
Institutions: 1Universidad Nacional Autónoma de México, Instituto de Biología, Ciudad de México. México
Year:
Season: Nov
Number: 123
Pages: 22-25
Country: México
Language: Español
Document type: Artículo
Approach: Descriptivo
Spanish abstract Desde la domesticación del frijol, nuestros antepasados supieron ver en esta semilla su riqueza connatural, a tal grado que se dieron a la labor de producir diversos cultivos. Hoy día nuestro país es uno de los centros con más variedades de este ingrediente, esencial para la gastronomía mexicana
Disciplines: Antropología,
Agrociencias
Keyword: Etnología y antropología social,
Leguminosas,
Alimentos,
Frijol,
Variedades,
Phaseolus vulgaris,
Gastronomía,
México,
América Latina
Document request
Note: The document is shipping cost.









Original documents can be consulted at the Departamento de Información y Servicios Documentales, located in the Annex to the General Directorate of Libraries (DGB), circuito de la Investigación Científica across from the Auditorium Nabor Carrillo, located between the Institutes of Physics and Astronomy. Ciudad Universitaria UNAM. Show map
For more information: Departamento de Información y Servicios Documentales, Tels. (5255) 5622-3960, 5622-3964. E-mail: sinfo@dgb.unam.mx . Monday to Friday from (8 to 16 hrs).