Agrociencia Uruguay (125 documentos)


61.-
Caracterización de los materiales generadores de suelos agrícolas en la zona de Carlos Reyles, Durazno
Caggiano, R.1; Bossi, J.1; Blanco, G.2; Poiré, D.3
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Uruguay; 2Universidad de la República, Centro Universitario Regional del Este (CURE), Uruguay; 3Universidad Nacional de La Plata, Centro de Investigaciones Geológicas, La Plata, Buenos Aires. Argentina
[Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]

   
62.-
63.-
64.-
65.-
Enigmatic wood and first evidence of tetrapods in the Yaguarí Formation (Middle-Late Permian), Uruguay
Piñeiro, G.1; Marchetti, L.2; Mármol, S.3; Celio, A.3; Xavier, P.4; Francia, M.3; Schultz, C.5
1Universidad de la República, Facultad de Ciencias, Montevideo. Uruguay; 2Museum für Naturkunde Berlin, Leibniz-Institut für Evolutions- und Biodiversitätsforschung, Berlin. Alemania; 3Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay; 4Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Programa de Pós-Graduação em Geociências, Porto Alegre, Rio Grande do Sul. Brasil; 5Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Departamento de Estratigrafia e Paleontologia, Porto Alegre, Rio Grande do Sul. Brasil
[Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]

   
66.-
67.-
68.-
Honey characterization from two landscapes of the northeast region of Uruguay
Cracco, P.1; Moreni, A.1; Cabrera, C.1; Galietta, G.1; Santos, E.2
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Montevideo. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Ciencias, Montevideo, Montevideo. Uruguay
[Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]

   
69.-
70.-
Prof. Dr. Jorge Bossi (1934-2020): father of modern Uruguayan geology
Gaucher, C.1; Cingolani, C. A.2; Blanco, G.3; Piñeyro, D.3; Celio, A.4; Ribot, A.5
1Universidad de la República, Facultad de Ciencias, Montevideo. Uruguay; 2Universidad Nacional de La Plata, División Geología del Museo de La Plata, Buenos Aires. Argentina; 3Universidad de la República, Centro Universitario Regional Este (CURE), Uruguay; 4Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Uruguay; 5Universidad Nacional de La Plata, Facultad de Ciencias Naturales y Museo, Buenos Aires. Argentina
[Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]

   
71.-
Remote sensing of invasive alien woody species in Uruguayan native forests
Olivera, J. M.1; Riaño, M. E.2
1Ministerio de Ganadería Agricultura y Pesca, REDD+Uruguay, Montevideo. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Ciencias Económicas y de Administración, Montevideo, Montevideo. Uruguay
[Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]

   
72.-
73.-
74.-
Uruguayan honey from different regions, characterization and origin markers
Cracco, P.1; Cabrera, C.2; Cadenazzi, M.3; Galietta, G.2; Moreni, A.2; Santos, E.4; Zaccari, F.2
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Montevideo. Uruguay; 3Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Paysandú, Paysandú. Uruguay; 4Universidad de la República, Facultad de Ciencias, Montevideo, Montevideo. Uruguay
[Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]

   
75.-
76.-
77.-
Assessing MODIS16A2 actual evapotranspiration across three spatial resolutions in Uruguay
Navas, R.1; Tiscornia, G.2; Berger, A. G.3; Otero, A.4
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Nacional de Investigación en Producción y Sustentabilidad Ambiental, Colonia. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Unidad GRAS, Las Brujas, Canelones. Uruguay; 3Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Nacional de Cultivos de Secano, Colonia. Uruguay; 4Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Nacional de Investigación en Producción y Sustentabilidad Ambiental, Salto. Uruguay
[Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]

   
78.-
   
79.-
Biological activity and chemical composition of native fruits: a review
Pereira, E. S.1; Raphaelli, C. O.1; Radünz, M.1; Camargo, T. M.1; Vizzotto, M.2
1Universidade Federal de Pelotas, Programa de Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Capão do Leão, Rio Grande do Sul. Brasil; 2Embrapa Clima Temperado, Pelotas, Rio Grande do Sul. Brasil
[Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]

   
80.-