61.- |
Caracterización de los materiales generadores de suelos agrícolas en la zona de Carlos Reyles, Durazno
Caggiano, R.1; Bossi, J.1; Blanco, G.2; Poiré, D.3
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Uruguay; 2Universidad de la República, Centro Universitario Regional del Este (CURE), Uruguay; 3Universidad Nacional de La Plata, Centro de Investigaciones Geológicas, La Plata, Buenos Aires. Argentina
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
62.- |
Consumer perception of purple-fleshed sweet potatoes: hedonic, sensory, and emotional expectations
Lado, J.1; Vicente, E.1; Rodríguez, G.1; Ares, G.3
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa de Investigación en Producción Hortícola, Salto. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Plataforma de Agroalimentos, Salto. Uruguay; 3Universidad de la República, Facultad de Química, Canelones. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
63.- |
Cytotoxic effect of Senecio madagascariensis (Asteraceae) extracts on cancer derived cell lines
Mondino, A.1; Yaneselli, K.2; Ingold, A.1; Echeverry, C.3; Raffaelli, S.4; Vázquez, Á.4; García y Santos, C.1
1Universidad de la República, Facultad de Veterinaria, Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Veterinaria, Montevideo, Montevideo. Uruguay; 3Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable, Departamento de Neuroquímica, Montevideo. Uruguay; 4Universidad de la República, Facultad de Química, Montevideo, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
64.- |
Deciphering the geochemistry of two key Paleoproterozoic siliciclastic sequences of the Piedra Alta Terrane (Río de la Plata Craton, Uruguay)
Blanco, G.1; Abre, P.1; Lanfranchini, M.2; Cingolani, C. A.3; Ferrizo, H.1; Piñeyro, D.1; Uriz, J. N.3; Benítez, M. E.2
1Universidad de la República, Centro Universitario Regional del Este, Uruguay; 2Universidad Nacional de La Plata, Facultad de Ciencias Naturales y Museo, La Plata, Buenos Aires. Argentina; 3Universidad Nacional de La Plata, Museo de La Plata, La Plata, Buenos Aires. Argentina
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
65.- |
Enigmatic wood and first evidence of tetrapods in the Yaguarí Formation (Middle-Late Permian), Uruguay
Piñeiro, G.1; Marchetti, L.2; Mármol, S.3; Celio, A.3; Xavier, P.4; Francia, M.3; Schultz, C.5
1Universidad de la República, Facultad de Ciencias, Montevideo. Uruguay; 2Museum für Naturkunde Berlin, Leibniz-Institut für Evolutions- und Biodiversitätsforschung, Berlin. Alemania; 3Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay; 4Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Programa de Pós-Graduação em Geociências, Porto Alegre, Rio Grande do Sul. Brasil; 5Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Departamento de Estratigrafia e Paleontologia, Porto Alegre, Rio Grande do Sul. Brasil
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
66.- |
Guaraní Aquifer System sedimentary petrography of outcropping formations and hydrogeologic implications
Collazo, P.1; Pamoukaglhian, K.1; Chiglino, L.2
1Universidad de la República, Facultad de Ciencias, Montevideo. Uruguay; 2Universidad de la República, Centro Universitario Regional Este (CURE), Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
67.- |
High performance of growing lambs grazing Paspalum notatum INIA Sepé with energy-protein supplement including sorghum-DDGS
Tafernaberry, A.1; Romaniuk, E.2; Lier, E. Van2; Reyno, R.4; De Barbieri, I.1
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Producción de Carne y Lana, Tacuarembó. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Montevideo. Uruguay; 3Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Uruguay; 4Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Pasturas y Forrajes, Tacuarembó. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
68.- |
Honey characterization from two landscapes of the northeast region of Uruguay
Cracco, P.1; Moreni, A.1; Cabrera, C.1; Galietta, G.1; Santos, E.2
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Montevideo. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Ciencias, Montevideo, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
69.- |
|
|
70.- |
Prof. Dr. Jorge Bossi (1934-2020): father of modern Uruguayan geology
Gaucher, C.1; Cingolani, C. A.2; Blanco, G.3; Piñeyro, D.3; Celio, A.4; Ribot, A.5
1Universidad de la República, Facultad de Ciencias, Montevideo. Uruguay; 2Universidad Nacional de La Plata, División Geología del Museo de La Plata, Buenos Aires. Argentina; 3Universidad de la República, Centro Universitario Regional Este (CURE), Uruguay; 4Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Uruguay; 5Universidad Nacional de La Plata, Facultad de Ciencias Naturales y Museo, Buenos Aires. Argentina
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
71.- |
Remote sensing of invasive alien woody species in Uruguayan native forests
Olivera, J. M.1; Riaño, M. E.2
1Ministerio de Ganadería Agricultura y Pesca, REDD+Uruguay, Montevideo. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Ciencias Económicas y de Administración, Montevideo, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
72.- |
Soil sampling depth and phosphorus extraction method for phosphorus in leguminous pastures
Cuadro, R.1; Cadenazzi, M.2; Quincke, J. A.3
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa de Pasturas y Forrajes, Tacuarembó. Uruguay; 2Universidad de la República, EEMAC, Paysandú, Paysandú. Uruguay; 3Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Estación Experimental INIA La Estanzuela, Colonia. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
73.- |
Storage temperatures for Bowdichia virgilioides seeds: an endangered species
Esteves, G.1; Chiari, G.1; Valenzuela, C. A.1; Cardoso, A. A.1; Santos Filho, P. R.1; Santos, B. R.1
1Universidade Federal de Alfenas, Instituto de Ciências da Natureza, Alfenas, Minas Gerais. Brasil
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
74.- |
Uruguayan honey from different regions, characterization and origin markers
Cracco, P.1; Cabrera, C.2; Cadenazzi, M.3; Galietta, G.2; Moreni, A.2; Santos, E.4; Zaccari, F.2
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Montevideo. Uruguay; 3Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Paysandú, Paysandú. Uruguay; 4Universidad de la República, Facultad de Ciencias, Montevideo, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
75.- |
Verificación de exploración radicular profunda de Eucalyptus grandis hasta rocas sedimentarias pérmicas del noreste uruguayo
Mármol, S.1; Bentancor, L.1; Francia, M.1; Hirigoyen, A.2; Bidegain, M. Pérez1; Blanco, G.3; Pérez, M.1
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Forestal, Tacuarembó. Uruguay; 3Universidad de la República, CURE, Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
76.- |
|
|
77.- |
Assessing MODIS16A2 actual evapotranspiration across three spatial resolutions in Uruguay
Navas, R.1; Tiscornia, G.2; Berger, A. G.3; Otero, A.4
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Nacional de Investigación en Producción y Sustentabilidad Ambiental, Colonia. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Unidad GRAS, Las Brujas, Canelones. Uruguay; 3Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Nacional de Cultivos de Secano, Colonia. Uruguay; 4Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Nacional de Investigación en Producción y Sustentabilidad Ambiental, Salto. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
78.- |
Biocontrol activity of Debaryomyces hansenii against blue mold on apple and pear during cold storage
Arrarte, E.1; Garmendia, G.1; Wisniewski, M.2; Vero, S.1
1Universidad de la República, Facultad de Química, Montevideo. Uruguay; 2U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service (USDA-ARS), Kearneysville, WV. Estados Unidos
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|
79.- |
Biological activity and chemical composition of native fruits: a review
Pereira, E. S.1; Raphaelli, C. O.1; Radünz, M.1; Camargo, T. M.1; Vizzotto, M.2
1Universidade Federal de Pelotas, Programa de Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Capão do Leão, Rio Grande do Sul. Brasil; 2Embrapa Clima Temperado, Pelotas, Rio Grande do Sul. Brasil
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|
80.- |
Butia: physical, nutritional and antioxidant properties of red, orange and yellow fruits
Zaccari, F.1; Puerto, M. Del1; Cabrera, M. C.1
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|