101.- |
|
|
102.- |
|
|
103.- |
|
|
104.- |
Combined effect of rootstocks and uniconazol-p application via irrigation on the canopy of 'Hass' avocado trees
Bórquez Lillo, Catalina1; Castro, Mónica1; Fichet, Thomas2; Cautín, Ricardo1
1Pontificia Universidad Católica de Valparaíso, Facultad de Ciencias Agronómicas y de los Alimentos, Valparaíso. Chile; 2Universidad de Chile, Facultad de Ciencias Agronómicas, Valparaíso. Chile
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 3 Sep-Dic, ]
|
|
105.- |
Determination of the nitrogen requirement for habanero pepper (Capsicum chinense Jacq.)
Alejo Santiago, Gelacio1; Luna Esquivel, Gregorio1; Sánchez Hernández, Rufo2; Salcedo Pérez, Eduardo3; García Paredes, Juan Diego1; Jiménez Meza, Víctor Manuel1
1Universidad Autónoma de Nayarit, Unidad Académica de Agricultura, Xalisco, Nayarit. México; 2Universidad Juárez Autónoma de Tabasco, División Académica de Ciencias Agropecuarias, Villahermosa, Tabasco. México; 3Universidad de Guadalajara, Departamento de Madera, Celulosa y Papel, Zapopan, Jalisco. México
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 3 Sep-Dic, ]
|
|
106.- |
|
|
107.- |
Mechanisms of resistance in postharvest fruit-pathogen interaction
Sandoval Chávez, Rocío Aurora1; Martínez Peniche, Ramón Alvar1; Hernández Iturriaga, Montserrat1; Teixidó Espasa, Neus2; Usall Rodié, Josep2; Viñas Almenar, Inmaculada3; Torres Sanchis, Rosario2
1Universidad Autónoma de Querétaro, Facultad de Química, Querétaro. México; 2Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentaries, Lleida. España; 3Universidad de Lleida, Lleida. España
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 3 Sep-Dic, ]
|
|
108.- |
Physicochemical and antioxidant properties of jalapeño pepper (Capsicum annuum var. annuum) during storage
Mendoza Sánchez, Liliana G1; Mendoza López, María R2; García Barradas, Oscar2; Azuara Nieto, Ebner1; Pascual Pineda, Luz A2; Jiménez Fernández, Maribel1
1Universidad Autónoma de Nayarit, Instituto de Ciencias Básicas, Xalisco, Nayarit. México; 2Universidad Autónoma de Nayarit, Unidad de Servicios de Apoyo en Resolución Analítica, Xalisco, Nayarit. México
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 3 Sep-Dic, ]
|
|
109.- |
Acidos orgánicos acumulados en la pulpa de los frutos: ocurrencia, metabolismo y factores que afectan sus contenidos - una revisión
Famiani, Franco1; Battistelli, Alberto2; Moscatello, Stefano2; Cruz Castillo, Juan G3; Walker, Robert P1
1Universita degli Studi di Perugia, Dipartimento di Scienze Agrarie, Alimentari e Ambientali, Perugia, Umbria. Italia; 2Istituto di Biologia Agroambientale e Forestale, Porano, Terni. Italia; 3Universidad Autónoma Chapingo, Centro Regional Universitario Oriente, Huatusco, Veracruz. México
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 2 May-Ago, Pag. 97-128]
|
|
110.- |
Crecimiento, rendimiento y contenido de azúcares a diferente edad fisiológica del tubérculo de papa
Morales Fernández, Sigfrido David1; Mora Aguilar, Rafael2; Salinas Moreno, Yolanda3; Rodríguez Pérez, Juan Enrique2; Colinas León, María Teresa2; Lozoya Saldaña, Héctor2
1Universidad Tecnológica de la Selva, Departamento de Investigación y Desarrollo, Ocosingo, Chiapas. México; 2Universidad Autónoma Chapingo, Departamento de Fitotecnia, Chapingo, Estado de México. México; 3Instituto Nacional de Investigaciones Forestales, Agrícolas y Pecuarias, Centro Experimental Altos de Jalisco, Lagos de Moreno, Jalisco. México
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 2 May-Ago, Pag. 129-146]
|
|
111.- |
|
|
112.- |
Identificación morfológica y molecular de Phytophthora capsici L. en calabaza pipiana y su manejo en invernadero
Díaz Nájera, José Francisco1; Vargas Hernández, Mateo1; Leyva Mir, Santos Gerardo1; Ayvar Serna, Sergio2; Michel Aceves, Alejandro Casimiro2; Alvarado Gómez, Omar Guadalupe3
1Universidad Autónoma Chapingo, Departamento de Parasitología Agrícola, Chapingo, Estado de México. México; 2Colegio Superior Agropecuario del Estado de Guerrero, Centro de Estudios Profesionales, Chilpancingo, Guerrero. México; 3Universidad Autónoma de Nuevo León, Facultad de Agronomía, San Nicolás de los Garza, Nuevo León. México
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 2 May-Ago, Pag. 157-168]
|
|
113.- |
Potencial enológico de levaduras no-Saccharomyces nativas de viñedos establecidos en Querétaro, México
Ortiz Barrera, Eunice1; Miranda Castilleja, Dalia Elizabeth1; Arvizu Medrano, Sofía María1; Pacheco Aguilar, Juan Ramiro1; Aldrete Tapia, Jesús Alejandro1; Hernández Iturriaga, Montserrat1; Martínez Peniche, Ramón Alvar1
1Universidad Autónoma de Querétaro, Facultad de Química, Querétaro. México
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 2 May-Ago, Pag. 169-183]
|
|
114.- |
Bulb cutting methods to propagate Hippeastrum hybridum Hort
Andrade Rodríguez, María1; Guillén Sánchez, Dagoberto1; Villegas Torres, Oscar Gabriel1; Ayala Hernández, J. Jorge2; López Martínez, Víctor1; Vargas Araujo, Jesús1
1Universidad Autónoma del Estado de Morelos, Posgrado en Ciencias Agropecuarias y Desarrollo Rural, Cuernavaca, Morelos. México; 2Universidad Autónoma Chapingo, Departamento de Fitotecnia, Texcoco, Estado de México. México
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 1 Ene-Abr, Pag. 57-69]
|
|
115.- |
|
|
116.- |
|
|
117.- |
Greenhouse lettuce production with and without nutrient solution recycling
Moreno Pérez, Esaú del C1; Sánchez del Castillo, Felipe1; Gutiérrez Tlaque, Jorge1; González Molina, Lucila2; Pineda Pineda, Joel3
1Universidad Autónoma Chapingo, Departamento de Fitotecnia, Texcoco, Estado de México. México; 2Instituto Nacional de Investigaciones Forestales, Agrícolas y Pecuarias, Campo Experimental Valle de México, Texcoco, Estado de México. México; 3Universidad Autónoma Chapingo, Departamento de Suelos, Texcoco, Estado de México. México
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 1 Ene-Abr, Pag. 31-55]
|
|
118.- |
Insecticidal and repellent effect of extracts of Pluchea sericea (Nutt.) on adults of Bemisia tabaci (Genn.)
Ail-Catzim, Carlos Enrique1; García López, Alejandro Manelick1; Troncoso Rojas, Rosalba2; González Rodríguez, Rosario Esmeralda1; Sánchez Segura, Yuliana1
1Universidad Autónoma de Baja California, Instituto de Ciencias Agrícolas, Mexicali, Baja California. México; 2Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo A.C., Hermosillo, Sonora. México
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 1 Ene-Abr, Pag. 33-41]
|
|
119.- |
Microbial dynamics during composting of filter cake reactivated with chicken manure
Romero Yam, Lourdes Alejandra1; Almaraz Suárez, Juan José1; Velasco Velasco, Joel2; Galvis Spinola, Arturo1; Gavi Reyes, Francisco3
1Colegio de Postgraduados, Montecillo, Estado de México. México; 2Colegio de Postgraduados, Córdoba, Veracruz. México; 3Colegio de Postgraduados, Programa de Hidrociencias, Montecillo, Estado de México. México
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 1 Ene-Abr, Pag. 21-31]
|
|
120.- |
Morphological characterization and histopathology of Peronospora ciceris in chickpea ( Cicer arietinum L.) leaves and seeds
Fierro Corrales, Dagoberto1; Apodaca Sánchez, Miguel Angel1; Quintero Benítez, José Alberto1; Leyva Mir, Santos Gerardo2; Flores Sánchez, Jorge Luis3; Tovar Pedraza, Juan Manuel3
1Universidad Autónoma de Sinaloa, Escuela Superior de Agricultura del Valle del Fuerte, Ahome, Sinaloa. México; 2Universidad Autónoma Chapingo, Departamento de Parasitología Agrícola, Chapingo, Estado de México. México; 3Colegio de Postgraduados, Instituto de Fitosanidad, Montecillo, Estado de México. México
[ Revista Chapingo. Serie horticultura, México, 2015 Vol. 21 Num. 1 Ene-Abr, Pag. 81-92]
|
|