81.- |
Compatibility of Orius insidiosus (Hemiptera: Anthocoridae) with Amblyseius swirskii (Acari: Phytoseiidae) for control of Flankliniella occidentalis (Thysanoptera: Thripidae) in pepper
Lorenzo, ME1; Bao, L2; Grille, G2; Mendez, L1; Bonato, O3; Basso, C2
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Salto, Salto. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Montevideo. Uruguay; 3Université de Montpellier 1, IRD -Cirad, Montpellier, Languedoc-Roussillon. Francia
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
82.- |
|
|
83.- |
Effect of sowing density on the productivity of a native grassland restored with Bromus auleticus
Franco, R.1; Jaurena, M.2; Reyno, R.2
1Universidad de la República, CENUR Noreste, Tacuarembó, Tacuarembó. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Pasturas y Forrajes, Tacuarembó. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
84.- |
Encapsulated bioactive compounds from a winemaking byproduct for its application as functional ingredient in yogurt
Olt, V.1; Báez, J.1; Jorcin, S.2; López, T.2; Fernández, A. M.1; Medrano, A.1
1Universidad de la República, Facultad de Química, Uruguay; 2Universidad Tecnológica del Uruguay, Instituto Tecnológico Suroeste, Colonia. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|
85.- |
Estrategias para reducir la pérdida y el desperdicio de frutas y hortalizas en las últimas etapas de la cadena agroalimentaria: avances y desafíos
Giménez, A.1; Montoli, P.2; Curutchet, M. R.3; Ares, G.1
1Universidad de la República, Facultad de Química, Montevideo. Uruguay; 2Universidad de la República, Espacio Interdisciplinario, Montevideo. Uruguay; 3Ministerio de Desarrollo Social, Instituto Nacional de Alimentación, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|
86.- |
Evaluation of technical production in agricultural sciences: a new certification scheme in Uruguay
Vasen, F.1; Sierra, M.3; Paruelo, J. M.1; Negro, C.3; Nolla, F.3; Lapetina, J.3; Salvagno, M.3
1Universidad de Buenos Aires, Buenos Aires, Buenos Aires. Argentina; 2Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas, Buenos Aires. Argentina; 3Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
87.- |
Floral food resources for Apis mellifera (Hymenoptera: Apidae) in a mountain forest area in Uruguay
Díaz, R.1; Niell, S.2; Cesio, M. V.3; Heinzen, H.3
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Montevideo. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Química, Paysandú, Paysandú. Uruguay; 3Universidad de la República, Facultad de Química, Montevideo, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
88.- |
Floristic composition and above-ground net primary production in natural grasslands on basaltic deep soils
Basile, P.1; Formoso, D.2; Blumetto, O.2
1Universidad de la República, CENUR Noreste, Tacuarembó, Tacuarembó. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
89.- |
Historical perspective and new avenues to control the myiasis-causing Cochliomyia hominivorax fly in Uruguay
Fresia, P.1; Pimentel, S.2; Iriarte, V.3; Marques, L.3; Durán, V.4; Saravia, A.5; Novas, R.1; Basika, T.1; Ferenczi, A.6; Castells, D.7; Saporiti, T.8; Cuore, U.9; Losiewicz, S.9; Fernández, F.3; Ciappesoni, G.10; Dalla Rizza, M.11; Menchaca, A.5
1Unidad Mixta Pasteur + INIA (UMPI), Montevideo. Uruguay; 2DGETP-UTU (Dirección de Educación Técnico Profesional UTU), Tacuarembó. Uruguay; 3Ministerio de Ganadería Agricultura y Pesca (MGAP), Dirección General de Servicios Ganaderos (DGSG), Montevideo. Uruguay; 4Ministerio de Ganadería Agricultura y Pesca (MGAP), Oficina de Programación y Política Agropecuaria (OPYPA), Montevideo. Uruguay; 5Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Plataforma de Salud Animal, Colonia. Uruguay; 6Ministerio de Ganadería Agricultura y Pesca (MGAP), Dirección General de Bioseguridad e Inocuidad Alimentaria (DIGEBIA), Montevideo. Uruguay; 7Secretariado Uruguayo de la Lana (SUL), Florida. Uruguay; 8Universidad de la República, Facultad de Veterinaria, Salto, Salto. Uruguay; 9Ministerio de Ganadería Agricultura y Pesca (MGAP), DILAVE “Miguel C. Rubino”, Montevideo. Uruguay; 10Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Carne y Lana, Rincón del Colorado, Canelones. Uruguay; 11Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Unidad de Biotecnología, Canelones. Uruguay; 12IRAUy, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
90.- |
Implemetation of a referential framework to evaluate the sustainable development of family farmers in the Southeast of Uruguay
Marques, M.1; Álvarez, J.2; Sposito, V.1; Rodriguez, N.2
1Deakin University, Faculty of Science Engineering and Built Environment, Melbourne, Victoria. Australia; 2Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
91.- |
Nitrogen fertilization strategies for center-pivot irrigated maize crop
Ernst, J. M.1; Beretta, A.1; Barbazán, M.1; Puppo, L.1
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
92.- |
Non-destructive techniques for mitigating losses of fruits and vegetables
Silveira, A. C.1; Rodríguez, S.2; Kluge, R.3; Palaretti, L. F.4; Inestroza, C.5; Escalona, V. H.6
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay; 2Universidad Nacional de Santiago del Estero, Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos, Santiago del Estero, Santiago del Estero. Argentina; 3Universidade de São Paulo, Departamento de Ciências Biológicas, San Paulo. Brasil; 4Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias (Câmpus de Jaboticabal), San Paulo, São Paulo. Brasil; 5Universidad Nacional de Agricultura, Departamento Académico de Alimentos, Catacamas. Honduras; 6Universidad de Chile, Facultad de Ciencias Agronómicas, Santiago de Chile, Santiago de Chile. Chile
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|
93.- |
Nutrients and bioactive compounds naturally packed in fruits and Vegetables: an innovative tool for public policies
Zaccari, F.1; Saadoun, A.2; Cabrera, M. C.1
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Ciencias, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|
94.- |
Nutritional Quality and Nutraceutical Potential of Fruits and Vegetables as a tool for Genetic Breeding Programs
Ferrari, V.1; Rodríguez, G.2; González, M.2; Vicente, E.2; Giménez, G.2; Cabrera, D.3; Ibañez, F.1
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Plataforma Agroalimentos, Canelones. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa de Investigación Producción Hortícola, Salto. Uruguay; 3Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa de Investigación Producción Frutícola, Canelones. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|
95.- |
|
|
96.- |
|
|
97.- |
Spring deferment and N-P fertilization in natural grasslands vulnerable to summer water deficit
Fedrigo, J. K.1; Jaurena, M.2; Pinto, M. Fett3; Devincenzi, T.4; Cadenazzi, M.5; Carassai, I.3; Nabinger, C.6
1Universidad de la República, Casa de la Universidad de Cerro Largo, Melo. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Nacional de Investigación en Pasturas y Forrajes, Tacuarembó. Uruguay; 3Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Programa de Pós-graduação em Zootecnia, Porto Alegre, Rio Grande do Sul. Brasil; 4Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Nacional de Investigación en Producción de Carne y Lana, Tacuarembó. Uruguay; 5Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Montevideo. Uruguay; 6Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Departamento de Plantas Forrageiras e Agrometeorologia, Porto Alegre, Rio Grande do Sul. Brasil
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
98.- |
Unraveling factors affecting consumers' liking of novel Uruguayan mandarins
Lado, J.1; Moltini, A. I.1; Pintos, P.1; Luque, E.1; Goncalvez, L.1; Rivas, F.1; Alcaire, F.3; Ares, G.3
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa de Investigación en Citricultura, Salto. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Plataforma de Agroalimentos, Salto. Uruguay; 3Universidad de la República, Facultad de Química, Canelones. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
99.- |
Uruguayan consumers' perception of mandarins: insights for selection and marketing of new cultivars
Lado, J.1; Rivas, F.1; Moltini, A. I.1; Alcaire, F.3; Ares, G.3
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa de Investigación en Citricultura, Salto. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Plataforma de Agroalimentos, Salto. Uruguay; 3Universidad de la República, Facultad de Química, Canelones. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
100.- |
|
|