41.- |
Resgate e multiplicação das frutas nativas no Núcleo Luta Camponesa de Agroecologia
Silva, R. O.1; Perez Cassarino, J.2; Steenbock, W.3
1Universidade Federal do Paraná, Programa de Pós Graduação em Meio Ambiente e Desenvolvimento (PPGMade), Curitiba, Paraná. Brasil; 2Universidade Federal da Fronteira Sul, Programa de Pós Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural Sustentável (PPAGDRS), Laranjeiras do Sul, Santa Catarina. Brasil; 3Centro Nacional de Pesquisa e Conservação da Biodiversidade Marinha do Sudeste e Sul (CEPSUL), Instituto Chico Mendes de Conservação da Biodiversidade (ICMBio), Itajaí. Brasil
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 3 , ]
|
|
42.- |
Resistiendo a los agroextractivismos: análisis de actores y trayectorias en defensa de los territorios mayas y emberá libres de transgénicos (2002-2020)
López Arboleda, B.1; Barrera Bassols, N.2; Vélez Torres, I.3
1Universidad del Valle, Santiago de Cali, Valle del Cauca. Colombia; 2Universidad Autónoma de Querétaro, Facultad de Ciencias Políticas y Sociales, México; 3Universidad del Valle, Escuela de Ingeniería de los Recursos Naturales y del Ambiente (EIDENAR), Valle del Cauca. Colombia
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 3 , ]
|
|
43.- |
|
|
44.- |
|
|
45.- |
Biocontrol activity of Debaryomyces hansenii against blue mold on apple and pear during cold storage
Arrarte, E.1; Garmendia, G.1; Wisniewski, M.2; Vero, S.1
1Universidad de la República, Facultad de Química, Montevideo. Uruguay; 2U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service (USDA-ARS), Kearneysville, WV. Estados Unidos
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 2 , ]
|
|
46.- |
Effect of sowing density on the productivity of a native grassland restored with Bromus auleticus
Franco, R.1; Jaurena, M.2; Reyno, R.2
1Universidad de la República, CENUR Noreste, Tacuarembó. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa Pasturas y Forrajes, Tacuarembó. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 2 , ]
|
|
47.- |
El contenido de montmorillonita es un parámetro de suelo influyente en el desarrollo y rendimiento de la vid en el sur de Uruguay
Pereyra, G1; Ferrer, M1; Pellegrino, A2; Gaudin, R3
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay; 2Universite de Montpellier, Montpellier, Languedoc-Roussillon. Francia; 3Instituto Nacional de Investigación para la Agricultura, la Alimentación y el Medio Ambiente, Montpellier. Francia
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 2 Dic, ]
|
|
48.- |
First report of root and crown rot caused by Dactylonectria novozelandica on strawberry in Uruguay
Vigliecca, M1; González, P1; Machín, A2; Vicente, E3; Silvera Pérez, E2
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Salto. Uruguay; 3Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Salto. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 2 Dic, ]
|
|
49.- |
|
|
50.- |
Monitoring and study of bio-ecological aspects of the citrus borer, Diploschema rotundicolle (Coleoptera:Cerambycidae), in southern-Uruguay lemon orchards
Amorós, M. E1; Lagarde, L1; Poloni, V1; González, A1
1Universidad de la República, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 2 Dic, ]
|
|
51.- |
Nitrogen nutrition index at GS 3.3 is an effective tool to adjust nitrogen required to reach attainable wheat yield
Fassana, N1; Hoffman, E1; Berger, A2; Ernst, O1
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Paysandú. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Estación Experimental La Estanzuela, Colonia. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 2 Dic, ]
|
|
52.- |
|
|
53.- |
|
|
54.- |
Review on ecological interactions of the Cochliomyia hominivorax fly and assessment of the possible impacts of its eradication in Uruguay
Etchevers, I; Iriarte, M. V1; Marques, L1; Ferenczi, A2; Dalla Rizza, M3; Marzaroli, J; Saravia, A4; Fresia, P5
1Ministerio de Ganadería Agricultura y Pesca, Dirección General de Servicios Ganaderos, Montevideo. Uruguay; 2Ministerio de Ganadería Agricultura y Pesca, Dirección General de Bioseguridad e Inocuidad Alimentaria, Montevideo. Uruguay; 3Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Unidad de Biotecnología, Canelones. Uruguay; 4Instituto Plan Agropecuario, Montevideo. Uruguay; 5Unidad Mixta Pasteur, Instituto Pasteur de Montevideo, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 2 Dic, ]
|
|
55.- |
SanAntonioApp: interactive visualization and repository of spatially distributed flow duration curves of the San Antonio Creek - Uruguay
Navas, R1; Erasun, V2; Banega, R1; Sapriza, G3; Saracho, A1; Gamazo, P1
1Universidad de la República, Centro Universitario Regional Norte, Salto. Uruguay; 2Ministerio de Ambiente, Dirección Nacional de Aguas, Montevideo. Uruguay; 3Comisión Técnica Mixta de Salto Grande, Salto. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 2 Dic, ]
|
|
56.- |
SNP arrays evaluation as tools in genetic improvement in Corriedale sheep in Uruguay
Carracelas, B1; Navajas, E. A1; Vera, B2; Ciappesoni, G2
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Unidad de Biotecnología, Las Brujas. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Programa de Producción de Carne y Lana, Las Brujas. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 2 Dic, ]
|
|
57.- |
|
|
58.- |
Basalts of the Arapey Group and their potential use as a source of agrominerals (stonemeal)
Chiglino, L.1; Ballestero, J.2; Celio, A.2; Perdomo, V.3; Borca, A.4
1Centro Universitario Regional del Este, Polo de Desarrollo en Geología y Recursos Minerales, Treinta y Tres. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Uruguay; 3Centro Universitario Regional del Este, Treinta y Tres. Uruguay; 4Consultora Independiente, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|
59.- |
|
|
60.- |
Caracterización de los materiales generadores de suelos agrícolas en la zona de Carlos Reyles, Durazno
Caggiano, R.1; Bossi, J.1; Blanco, G.2; Poiré, D.3
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Uruguay; 2Universidad de la República, Centro Universitario Regional del Este (CURE), Uruguay; 3Universidad Nacional de La Plata, Centro de Investigaciones Geológicas, La Plata, Buenos Aires. Argentina
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2022 Vol. 26 Núm. 1 , ]
|
|