81.- |
|
|
82.- |
Effect of sowing density on the productivity of a native grassland restored with Bromus auleticus
Franco, R1; Jaurena, M2; Reyno, R2
1Universidad de la República, Centro Universitario Regional Noreste, Tacuarembó. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigacion Agropecuaria, Estación Experimental Tacuarembó, Tacuarembó. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
83.- |
Encapsulated bioactive compounds from a winemaking byproduct for its application as functional ingredient in yogurt
Olt, V.1; Báez, J.1; Jorcin, S.2; López, T.2; Fernández, A. M.1; Medrano, A.1
1Universidad de la República, Facultad de Química, Uruguay; 2Universidad Tecnológica del Uruguay, Instituto Tecnológico Suroeste, Colonia. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|
84.- |
Estrategias para reducir la pérdida y el desperdicio de frutas y hortalizas en las últimas etapas de la cadena agroalimentaria: avances y desafíos
Giménez, A.1; Montoli, P.2; Curutchet, M. R.3; Ares, G.1
1Universidad de la República, Facultad de Química, Montevideo. Uruguay; 2Universidad de la República, Espacio Interdisciplinario, Montevideo. Uruguay; 3Ministerio de Desarrollo Social, Instituto Nacional de Alimentación, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|
85.- |
Evaluation of technical production in agricultural sciences: a new certification scheme in Uruguay
Vasen, F1; Sierra, M2; Paruelo, J. M1; Negro, C2; Nolla, F2; Lapetina, J2; Salvagno, M2
1Universidad de Buenos Aires, Buenos Aires. Argentina; 2Instituto Nacional de Investigacion Agropecuaria, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
86.- |
Floral food resources for Apis mellifera (Hymenoptera: Apidae) in a mountain forest area in Uruguay
Díaz, R1; Niell, S2; Cesio, M. V3; Heinzen, H3
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Química, Paysandú. Uruguay; 3Universidad de la República, Facultad de Química, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
87.- |
|
|
88.- |
Historical perspective and new avenues to control the myiasis-causing Cochliomyia hominivorax fly in Uruguay
Fresia, P1; Pimentel, S2; Iriarte, V3; Marques, L3; Durán, V4; Saravia, A5; Novas, R1; Basika, T1; Ferenczi, A6; Castells, D7; Saporiti, T8; Cuore, U9; Losiewicz, S9; Fernández, F3; Ciappesoni, G10; Dalla Rizza, M11; Menchaca, A5
1Unidad Mixta Pasteur, Montevideo. Uruguay; 2Universidad del Trabajo del Uruguay, Dirección de Educación Técnico Profesional, Tacuarembó. Uruguay; 3Ministerio de Ganadería Agricultura y Pesca, Dirección General de Servicios Ganaderos (DGSG), Montevideo. Uruguay; 4Ministerio de Ganadería Agricultura y Pesca, Oficina de Programación y Política Agropecuaria, Montevideo. Uruguay; 5Instituto Nacional de Investigacion Agropecuaria, Plataforma de Salud Animal, Colonia. Uruguay; 6Ministerio de Ganadería Agricultura y Pesca, Dirección General de Bioseguridad e Inocuidad Alimentaria, Montevideo. Uruguay; 7Secretariado Uruguayo de la Lana, Florida. Uruguay; 8Universidad de la República, Facultad de Veterinaria, Salto. Uruguay; 9Ministerio de Ganadería Agricultura y Pesca (MGAP), División Laboratorios Veterinarios "Miguel C. Rubino, Montevideo. Uruguay; 10Instituto Nacional de Investigacion Agropecuaria, Programa Carne y Lana, Rincón del Colorado, Canelones. Uruguay; 11Instituto Nacional de Investigacion Agropecuaria, Unidad de Biotecnología, Canelones. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
89.- |
Implemetation of a referential framework to evaluate the sustainable development of family farmers in the Southeast of Uruguay
Marques, M1; Álvarez, J2; Sposito, V1; Rodriguez, N2
1Deakin University, Faculty of Science, Engineering and Built Environment, Melbourne, Victoria. Australia; 2Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
90.- |
|
|
91.- |
Non-destructive techniques for mitigating losses of fruits and vegetables
Silveira, A. C.1; Rodríguez, S.2; Kluge, R.3; Palaretti, L. F.4; Inestroza, C.5; Escalona, V. H.6
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay; 2Universidad Nacional de Santiago del Estero, Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos, Santiago del Estero, Santiago del Estero. Argentina; 3Universidade de São Paulo, Departamento de Ciências Biológicas, San Paulo. Brasil; 4Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias (Câmpus de Jaboticabal), San Paulo, São Paulo. Brasil; 5Universidad Nacional de Agricultura, Departamento Académico de Alimentos, Catacamas. Honduras; 6Universidad de Chile, Facultad de Ciencias Agronómicas, Santiago de Chile, Santiago de Chile. Chile
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|
92.- |
Nutrients and bioactive compounds naturally packed in fruits and Vegetables: an innovative tool for public policies
Zaccari, F.1; Saadoun, A.2; Cabrera, M. C.1
1Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Ciencias, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|
93.- |
Nutritional Quality and Nutraceutical Potential of Fruits and Vegetables as a tool for Genetic Breeding Programs
Ferrari, V.1; Rodríguez, G.2; González, M.2; Vicente, E.2; Giménez, G.2; Cabrera, D.3; Ibañez, F.1
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Plataforma Agroalimentos, Canelones. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa de Investigación Producción Hortícola, Salto. Uruguay; 3Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Programa de Investigación Producción Frutícola, Canelones. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 Feb, ]
|
|
94.- |
|
|
95.- |
Spring deferment and N-P fertilization in natural grasslands vulnerable to summer water deficit
Fedrigo, J. K1; Jaurena, M2; Pinto, M. Fett3; Devincenzi, T2; Cadenazzi, M4; Carassai, I3; Nabinger, C5
1Universidad de la República, Casa de la Universidad de Cerro Largo, Melo. Uruguay; 2Instituto Nacional de Investigacion Agropecuaria, Tacuarembó. Uruguay; 3Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre, Rio Grande do Sul. Brasil; 4Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay; 5Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Departamento de Plantas Forrageiras e Agrometeorologia, Porto Alegre, Rio Grande do Sul. Brasil
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
96.- |
Unraveling factors affecting consumers' liking of novel Uruguayan mandarins
Lado, J1; Moltini, A. I1; Pintos, P1; Luque, E1; Goncalvez, L1; Rivas, F1; Alcaire, F2; Ares, G2
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Programa de Investigación en Citricultura, Salto. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Química, Canelones. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
97.- |
Uruguayan consumers' perception of mandarins: insights for selection and marketing of new cultivars
Lado, J1; Rivas, F1; Moltini, A. I1; Alcaire, F2; Ares, G2
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Programa de Investigación en Citricultura, Salto. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Química, Canelones. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 2 , ]
|
|
98.- |
|
|
99.- |
Avances en el estudio del amarillamiento del duraznero en las diferentes zonas productoras de Jujuy, Argentina
Curzel, V.1; Fernández, F.2; Conci, L.2; Bejarano, N.1
1Universidad Nacional de Jujuy, Facultad de Ciencias Agrarias, Jujuy. Argentina; 2Instituto de Patología Vegetal, Córdoba. Argentina
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 1 Oct, ]
|
|
100.- |
Characterization and functioning of the strawberry innovation system in Salto
Varela, P1; Hegedüs, P. de2; Gómez, R; Vicente, E1
1Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Salto. Uruguay; 2Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo. Uruguay
[ Agrociencia Uruguay, Uruguay, 2021 Vol. 25 Núm. 1 Jun, ]
|
|