Comparison Between Antioxidant Activities of Phenolic Extracts from Mexican Peanuts, Peanuts Skins, Nuts and Pistachios



Document title: Comparison Between Antioxidant Activities of Phenolic Extracts from Mexican Peanuts, Peanuts Skins, Nuts and Pistachios
Journal: Journal of the Mexican Chemical Society
Database: PERIÓDICA
System number: 000377241
ISSN: 1665-9686
Authors: 1
1
1
1
1
Institutions: 1Instituto Politécnico Nacional, Escuela Nacional de Ciencias Biológicas, México, Distrito Federal. México
Year:
Season: Abr-Jun
Volumen: 58
Number: 2
Pages: 185-193
Country: México
Language: Inglés
Document type: Artículo
Approach: Experimental, aplicado
Spanish abstract En años recientes se han llevado a cabo estudios sobre el contenido de antioxidantes como el resveratrol presentes en oleaginosas ya que éstos protegen del daño celular relacionado con enfermedades cardiovasculares y cáncer. En la presente investigación se llevó a cabo el análisis químico e identificación de compuestos bioactivos en cacahuates, nueces y pistaches. La nuez de Castilla presentó el contenido más alto de compuestos fenólicos (1781 ± 381 mg GAE/100 g) con capacidad antioxidante de 191 ± 4.2 µmol TE/g. En todas las muestras analizadas se identificaron resveratrol, catequina, epicatequina y quercetina
English abstract Recently, several works have been done in order to study antioxidant compounds like resveratrol present in oilseeds since they are able to protect from cells damage related to heart disease and cancer. In the present research a chemical analysis and the identification of bioactive compounds of peanuts, nuts and pistachios varieties were carried out. The walnut variety showed the highest content of total phenolic compounds (1404 ± 23 mg GAE/100 g) and antioxidant capacity (191 ± 4.2 µmol TE/g). Phenolic compounds resveratrol, catechin, epicatechin and quercetin were identified in all samples
Disciplines: Química
Keyword: Fitoquímica,
Cacahuate,
Nuez,
Pistache,
Polifenoles,
Actividad antioxidante,
Resveratrol
Keyword: Chemistry,
Phytochemistry,
Peanut,
Nuts,
Pistachio,
Polyphenols,
Antioxidant activity,
Resveratrol
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