Study on peel components and juice quality of three mandarin hybrids (Citrus reticulata) on sour orange rootstock cultivated in Ramsar, Iran



Document title: Study on peel components and juice quality of three mandarin hybrids (Citrus reticulata) on sour orange rootstock cultivated in Ramsar, Iran
Journal: Boletín latinoamericano y del Caribe de plantas medicinales y aromáticas
Database: PERIÓDICA
System number: 000404733
ISSN: 0717-7917
Authors: 1
Institutions: 1Islamic Azad University, Department of Horticulture, Teherán. Irán
Year:
Season: Mar
Volumen: 16
Number: 2
Pages: 110-120
Country: Chile
Language: Inglés
Document type: Artículo
Approach: Experimental, analítico
Spanish abstract Los componentes de la cáscara y la calidad del jugo de tres híbridos de mandarina fueron investigados en este estudio. Los componentes de la cáscara fueron extraídos por el método de prensado en frío y se analizaron median te GC - FID y GC - MS. el total de sólidos solubles, acidez total, pH, ácido ascórbico, así como la densidad se determinaron en el jugo obtenido a partir de híb ridos de mandarina. Veintiséis, treinta y cinco y diecinueve componentes de la cáscara de Fortuna, R obinson y Osceola respectivamente fueron identificados, incluyendo: aldehídos, alcoholes, ésteres, monoterpenos, sesquiterpenos y otros componentes. Los componentes p rincipales eran limoneno, γ - terpineno, (E) - β - ocimeno, β - mirceno, sabineno, linalool y α - p ineno. Entre los tres vástagos examinados, Fortune mostró el mayor contenido de aldehídos y Robinson mostró el mayor contenido de SST. Este estudio muestra que el vástago tiene una profu nda influencia en aldehído y SST que son importantes para mejorar la c alidad
English abstract The peel components and juice quality of three mandarin hybrids were investigated in this study. Peel components were extract ed using the cold - press method and analyzed using GC - FID an d GC - MS. Total soluble solids, total acid, pH value, ascorbic acid as well as density were determined in juice obtained from mandarin hybrids. Twenty - six, thirty - five and nineteen peel components were identified in Fortune, Robinson and Osceola respectivel y including: aldehydes, alcohols, esters, monoterpenes, sesquiterpenes and other components. The major components were limonene, γ - terpinene, (E) - β - ocimene, β - myrcene, sabinene, linalool and α - Pinene. Among the three scions examined, Fortune showed the hig hest content of aldehydes and Robinson showed the highest content of TSS. This study shows that scion has a profound influence on aldehyd and TSS that are important to quality improvement
Disciplines: Agrociencias,
Química
Keyword: Frutales,
Fitoquímica,
Mandarina,
Citrus reticulata,
Híbridos,
Plantas aromáticas,
Terpenos,
Carvona
Keyword: Agricultural sciences,
Chemistry,
Fruit trees,
Phytochemistry,
Mandarin,
Citrus reticulata,
Hybrids,
Aromatic plants,
Terpenes,
Carvone
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