El guajolote, "La mejor carne de todas las aves"



Document title: El guajolote, "La mejor carne de todas las aves"
Journal: Artes de México
Database: CLASE
System number: 000447906
ISSN: 0300-4953
Authors: 1
Institutions: 1Universidad Nacional Autónoma de México, Instituto de Investigaciones Antropológicas, Ciudad de México. México
Year:
Season: Nov
Number: 123
Pages: 58-61
Country: México
Language: Español
Document type: Artículo
Approach: Descriptivo
Spanish abstract El guajolote es uno de los alimentos que ha acompañado la dieta mexicana desde hace miles de años. En este recuento, podemos encontrar algunas referencias a su uso como alimento, en prácticas rituales y algunas impresiones sobre su paso por Europa
Disciplines: Antropología,
Agrociencias
Keyword: Etnología y antropología social,
Aves de corral,
Alimentos,
Guajolote,
Rituales,
México,
Europa
Document request
Note: The document is shipping cost.









Original documents can be consulted at the Departamento de Información y Servicios Documentales, located in the Annex to the General Directorate of Libraries (DGB), circuito de la Investigación Científica across from the Auditorium Nabor Carrillo, located between the Institutes of Physics and Astronomy. Ciudad Universitaria UNAM. Show map
For more information: Departamento de Información y Servicios Documentales, Tels. (5255) 5622-3960, 5622-3964. E-mail: sinfo@dgb.unam.mx . Monday to Friday from (8 to 16 hrs).