Revista mexicana de ingeniería química (583 documentos)


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Aplicación de extractos de lechuguilla (Agave lechuguilla Torr.) en la remoción de cobre (II) en modelos de agua por aglomeración esférica
Alcázar Medina, F1; Proal Nájera, J1; Gallardo Velázquez, T2; Cháirez Hernández, I1; Antileo Hernández, C3; Alvarado de la Peña, A1
1Instituto Politécnico Nacional, Centro Interdisciplinario de Investigación para el Desarrollo Integral Regional, Durango. México; 2Instituto Politécnico Nacional, Escuela Nacional de Ciencias Biológicas, México, Distrito Federal. México; 3Universidad de La Frontera, Departamento de Ingeniería Química, Temuco, Cautín. Chile
[Revista mexicana de ingeniería química, México, 2014 Vol. 13 Num. 2 Ago, Pag. 605-617]

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A statistically motivated choice of process parameters for the improvement of canthaxanthin production by Dietzia maris NIT-D (Accession number: HM151403)
Neve, J. De1; Goswami, G2; Dutta, A3; Chaudhuri, S2; Dutta, D2
1Ghent University, Department of Mathematical Modelling, Statistics and Bioinformatics, Gante. Bélgica; 2National Institute of Technology, Department of Biotechnology, Durgapur, West Bengal. India; 3Katholieke Universiteit Leuven, Faculteit Industriele Ingenieurswetenschappen, Lovaina. Bélgica
[Revista mexicana de ingeniería química, México, 2014 Vol. 13 Num. 2 Ago, Pag. 595-603]

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Changes in large-deformation properties during dough fermentation by Lactobacillus strains and their relationship with microstructure
Colín Orozco, J1; Chanona Pérez, J2; Perea Flores, M. de J3; Pedroza Islas, R4
1Instituto Politécnico Nacional, Centro de Investigación en Ciencia Aplicada y Tecnología Avanzada, México, Distrito Federal. México; 2Instituto Politécnico Nacional, Escuela Nacional de Ciencias Biológicas, México, Distrito Federal. México; 3Instituto Politécnico Nacional, Centro de Nanociencias y Micro y Nanotecnologías, México, Distrito Federal. México; 4Universidad Iberoamericana, México, Distrito Federal. México
[Revista mexicana de ingeniería química, México, 2014 Vol. 13 Num. 2 Ago, Pag. 457-472]

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Effect of moisture content and temperature, on the rheological, microstructural and thermal properties of masa (dough) from a hybrid corn (Zea mays sp.) variety
Estrada Girón, Y1; Martínez Preciado, A. H2; Aguilar, J3; Morales del Rio, J.A3; Yalencia Botin, A.J4; Guerrero Beltrán, J.A5; Macías, E.R1; Soltero, J.F.A1; Solorza Feria, J6; Fernández, V.V.A3
1Universidad de Guadalajara, Departamento de Ingeniería Química, Guadalajara, Jalisco. México; 2Universidad de Guadalajara, Departamento de Farmacobiología, Guadalajara, Jalisco. México; 3Universidad de Guadalajara, Departamento de Ciencias Tecnológicas, Ocotlán, Jalisco. México; 4Universidad de Guadalajara, Departamento de Ciencias Básicas, Ocotlán, Jalisco. México; 5Universidad de las Américas, Departamento de Ingeniería Química, Alimentos y Ambiental, Cholula, Puebla. México; 6Instituto Politécnico Nacional, Centro de Desarrollo de Productos Bióticos, Yautepec, Morelos. México
[Revista mexicana de ingeniería química, México, 2014 Vol. 13 Num. 2 Ago, Pag. 429-446]

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Electron paramagnetic resonance (EPR) investigation of TiO2-delaminated clays
Carriazo, J.G1; Ensuncho Muñoz, A2; Almanza, O3
1Universidad Nacional de Colombia, Departamento de Química, Bogotá. Colombia; 2Universidad de Córdoba, Facultad de Ciencias Básicas e Ingeniería, Montería, Córdoba. Colombia; 3Universidad Nacional de Colombia, Departamento de Física, Bogotá. Colombia
[Revista mexicana de ingeniería química, México, 2014 Vol. 13 Num. 2 Ago, Pag. 473-482]

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Magnetic heating ability of silica-cobalt ferrite nanoparticles
Cano, M.E1; Medina, R.H2; Fernández, V.V.A1; García Casillas, P.E2
1Universidad de Guadalajara, Centro Universitario de la Ciénega, Ocotlán, Jalisco. México; 2Universidad Autónoma de Ciudad Juárez, Instituto de Ingeniería y Tecnología, Ciudad Juárez, Chihuahua. México
[Revista mexicana de ingeniería química, México, 2014 Vol. 13 Num. 2 Ago, Pag. 555-561]