Journal: | Journal of the Mexican Chemical Society |
Database: | PERIÓDICA |
System number: | 000411895 |
ISSN: | 1665-9686 |
Authors: | Vázquez Flota, Felipe1 Monforte González, Miriam1 Miranda Ham, María de Lourdes1 Castro Concha, Lizbeth A1 |
Institutions: | 1Centro de Investigación Científica de Yucatán A.C., Unidad de Bioquímica y Biología Molecular de Plantas, Mérida, Yucatán. México |
Year: | 2017 |
Season: | Ene-Mar |
Volumen: | 61 |
Number: | 1 |
Pages: | 54-59 |
Country: | México |
Language: | Inglés |
Document type: | Artículo |
Approach: | Experimental, analítico |
Spanish abstract | Tejido placentario de frutos de Capsicum chinense (chile habanero) de alto picor transformó eficientemente ácido ferúlico y vainillina en capsaicinoides. Una variedad de pungencia moderada de C. annuum mostró baja transformación de ácido ferúlico, en comparación con la de vainillina. Por su parte, células en suspensión de ambas especies contenían bajos niveles de capsaicinoides y la adición de los precursores no produjo aumentos significativos. Los resultados sugieren que la transformación de ácido ferúlico en vainillina es un paso limitante en la síntesis de capsaicinoides en C. annuum, más no así en C. chinense, lo que podría explicar su mayor grado de picor |
English abstract | Isolated placentas of the highly pungent Capsicum chinense (Habanero pepper), readily transformed ferulic acid and vanillin into capsaicinoids, whereas those from a mild C. annuum cultivar showed a low transformation rate of ferulic acid, in comparison to vanillin. Cell cultures from both species showed low levels of capsaicinoids and exposure to both intermediaries did not increase their amounts. Results suggest that the transformation of ferulic acid to vanillin is a limiting step in capsaicinoids synthesis in C. annuum, but not in C. chinense and thus, may account for its higher pungency |
Disciplines: | Química |
Keyword: | Fitoquímica, Capsicum chinense, Capsicum annuum, Vainillina, Acido ferúlico, Capsaicinoides |
Keyword: | Chemistry, Phytochemistry, Capsicum chinense, Capsicum annuum, Vanillin, Ferulic acid, Capsaicinoids |
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