Transformation of ferulic acid and vanillin by isolated placentas of Capsicum chinense and Capsicum annuum



Document title: Transformation of ferulic acid and vanillin by isolated placentas of Capsicum chinense and Capsicum annuum
Journal: Journal of the Mexican Chemical Society
Database: PERIÓDICA
System number: 000411895
ISSN: 1665-9686
Authors: 1
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Institutions: 1Centro de Investigación Científica de Yucatán A.C., Unidad de Bioquímica y Biología Molecular de Plantas, Mérida, Yucatán. México
Year:
Season: Ene-Mar
Volumen: 61
Number: 1
Pages: 54-59
Country: México
Language: Inglés
Document type: Artículo
Approach: Experimental, analítico
Spanish abstract Tejido placentario de frutos de Capsicum chinense (chile habanero) de alto picor transformó eficientemente ácido ferúlico y vainillina en capsaicinoides. Una variedad de pungencia moderada de C. annuum mostró baja transformación de ácido ferúlico, en comparación con la de vainillina. Por su parte, células en suspensión de ambas especies contenían bajos niveles de capsaicinoides y la adición de los precursores no produjo aumentos significativos. Los resultados sugieren que la transformación de ácido ferúlico en vainillina es un paso limitante en la síntesis de capsaicinoides en C. annuum, más no así en C. chinense, lo que podría explicar su mayor grado de picor
English abstract Isolated placentas of the highly pungent Capsicum chinense (Habanero pepper), readily transformed ferulic acid and vanillin into capsaicinoids, whereas those from a mild C. annuum cultivar showed a low transformation rate of ferulic acid, in comparison to vanillin. Cell cultures from both species showed low levels of capsaicinoids and exposure to both intermediaries did not increase their amounts. Results suggest that the transformation of ferulic acid to vanillin is a limiting step in capsaicinoids synthesis in C. annuum, but not in C. chinense and thus, may account for its higher pungency
Disciplines: Química
Keyword: Fitoquímica,
Capsicum chinense,
Capsicum annuum,
Vainillina,
Acido ferúlico,
Capsaicinoides
Keyword: Chemistry,
Phytochemistry,
Capsicum chinense,
Capsicum annuum,
Vanillin,
Ferulic acid,
Capsaicinoids
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