Antioxidant and Anti-Inflammatory Flavonoids from the Flowers of Chuju, a Medical Cultivar of Chrysanthemum morifolim Ramat



Document title: Antioxidant and Anti-Inflammatory Flavonoids from the Flowers of Chuju, a Medical Cultivar of Chrysanthemum morifolim Ramat
Journal: Journal of the Mexican Chemical Society
Database: PERIÓDICA
System number: 000414727
ISSN: 1870-249X
Authors: 1
2
2
1
Institutions: 1Anhui University, School of Life Sciences, Hefei, Anhui. China
2Anhui Medical University, School of Pharmacy, Hefei, Anhui. China
Year:
Season: Oct-Dic
Volumen: 61
Number: 4
Pages: 282-289
Country: México
Language: Inglés
Document type: Artículo
Approach: Experimental, aplicado
Spanish abstract La flor de Chrysanthemum morifolim cv. Chuju, conocida popularmente como Chuju, se utiliza tradicionalmente como alimento y medicina en China. Un estudio químico biodirigido de un extracto de las flores condujo al aislamiento de 16 flavonoides, los cuales se caracterizaron como quercetina (1), isoramnetina 3-O-b-D-glucosido (2), eriodictiol (3), piracantosido (4), apigenina (5), apigetrina (6), acacetina (7), acacipetalina (8), luteolina (9), diosmetina (10), espinacetina (11), axilarina (12), bonanzina (13), cirsiliol (14), crisosplenol D (15) and artemetina (16). Los productos 11-16 se describen por primera vez en la especie. Los flavonoides de Chuju demostraron una notable actividad antioxidante en el ensayo de captación del radical 2,2- difenil-1-picrilhidrazilo (DPPH); asimismo presentaron un fuerte efecto antiinflamatorio in vitro, valorado a través de la inhibición de la producción de NO en macrófagos RAW 264.7 estimulados con LPS. Estos resultados indican que Chuju es una fuente importante de flavonoides antiinflamatorios y antioxidantes con un potencial importante para su desarrollo como agente nutracéutico
English abstract Chuju, the flower of Chrysanthemum morifolim cv. Chuju, is a traditional medicine-food material used in China. Bioassay-guided chemical investigation on Chuju led the isolation of 16 flavonoids (1-16) characterized as quercetin (1), isorhamnetin 3-O-b-D-glucoside (2), eriodictyol (3), pyracanthoside (4), apigenin (5), apigetrin (6), acacetin (7), acacipetalin (8), luteolin (9), diosmetin (10), spinacetin (11), axillarin (12), bonanzin (13), cirsiliol (14), chrysosplenol D (15) and artemetin (16). Among them, compounds (11-16) were first reported from the Chrsanthemum species. Chuju flavonoids displayed strong antioxidant in DPPH (1, 1-diphenyl-2- picrylhydrazyl) radical scavenging assay, and high anti-inflammatory activity by inhibiting NO production in LPS-induced RAW 264.7 cells. These findings suggests that Chuju is an ideal source of natural flavonoids with significant antioxidant and anti-inflammatory effects, and is worthy of further development as health-promoting food or supplement
Disciplines: Química,
Medicina
Keyword: Fitoquímica,
Química farmacéutica,
Flores,
Flavonoides,
Actividad antioxidante,
Actividad antiinflamatoria,
Chrysanthemum morifolim
Keyword: Chemistry,
Medicine,
Medicinal chemistry,
Phytochemistry,
Flowers,
Flavonoids,
Antioxidant activity,
Antiinflammatory activity,
Chrysanthemum morifolim
Full text: Texto completo (Ver HTML)