Structural studies of the exopolysaccharide produced by a submerged culture of entomopathogenic fungus Metarhizium anisopliae



Document title: Structural studies of the exopolysaccharide produced by a submerged culture of entomopathogenic fungus Metarhizium anisopliae
Journal: Boletín latinoamericano y del Caribe de plantas medicinales y aromáticas
Database: PERIÓDICA
System number: 000374384
ISSN: 0717-7917
Authors: 1
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Institutions: 1Universidad del Bío-Bío, Facultad de Ciencias, Chillán, Ñuble. Chile
Year:
Volumen: 13
Number: 4
Pages: 359-365
Country: Chile
Language: Inglés
Document type: Artículo
Approach: Experimental, aplicado
Spanish abstract El exopolisacárido (EPS) separado desde el hongo entomopatogénico Metarhizium anisopliae determinado por cromatografía de exclusión en gel ser homogéneo. La cromatografía iónica de alto rendimiento con detección de pulso amperométrico (HPAE-PAD) mostró un contenido de monosacáridos D-galactosamina y D-fucosa en una relación molar de alrededor de 2:1. Los resultados obtenidos desde la espectroscopía infrarroja con transformada de Fourier (FT-IR) y la segunda derivada del espectro FT-IR confirmaron la estructura propuesta
English abstract The exopolysaccharide (EPS) separated from the entomopathogenic fungus Metarhizium anisopliae was determined by gel permeation chromatography to be homogeneous. The high-performance anion-exchange chromatography with pulsed-amperometric detection (HPAE-PAD) showed a content of monosaccharides D-galactosamine and D-fucose at a molar ratio of about 2:1. The results obtained from Fourier transform-infrared spectroscopy (FT-IR) and second derivative FT-IR spectrum confirmed the proposed structure
Disciplines: Biología,
Química
Keyword: Hongos,
Fitoquímica,
Análisis químico,
Exopolisacáridos,
Hongos entomopatógenos,
Metarhizium anisopliae,
Galactosamina,
Fucosa
Keyword: Biology,
Chemistry,
Fungi,
Phytochemistry,
Chemical analysis,
Exopolysaccharides,
Entomopathogenic fungi,
Metarhizium anisopliae,
Galactosamine,
Fucose
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