Domesticación y cultivo de plantas alimenticias de México



Document title: Domesticación y cultivo de plantas alimenticias de México
Journal: Arqueología mexicana
Database: CLASE
System number: 000365426
ISSN: 0188-8218
Authors: 1
Institutions: 1Instituto Nacional de Antropología e Historia, México, Distrito Federal. México
Year:
Season: Mar-Abr
Volumen: 19
Number: 120
Pages: 42-47
Country: México
Language: Español
Document type: Artículo
Approach: Descriptivo, divulgación
Spanish abstract En este trabajo se mencionan las principales plantas que fueron domesticadas en México y que forjaron el cambio de las sociedades nómadas, de cazadores-recolectores, a sedentarias; esas plantas han contribuido de forma importante a la evolución y desarrollo de la agricultura y al sustento de la humanidad en el mundo
Disciplines: Antropología
Keyword: Arqueología,
Domesticación,
Plantas,
Sedentarismo,
Agricultura,
Registro arqueológico,
Arqueobotánica,
Maíz,
Frijol,
Ofrendas,
México
Document request
Note: The document is shipping cost.









Original documents can be consulted at the Departamento de Información y Servicios Documentales, located in the Annex to the General Directorate of Libraries (DGB), circuito de la Investigación Científica across from the Auditorium Nabor Carrillo, located between the Institutes of Physics and Astronomy. Ciudad Universitaria UNAM. Show map
For more information: Departamento de Información y Servicios Documentales, Tels. (5255) 5622-3960, 5622-3964. E-mail: sinfo@dgb.unam.mx . Monday to Friday from (8 to 16 hrs).