Una revisión sobre la pulpa de naranja: cantidad, composición y usos



Título del documento: Una revisión sobre la pulpa de naranja: cantidad, composición y usos
Revista: Abanico agroforestal
Base de datos: PERIÓDICA
Número de sistema: 000436915
ISSN: 2594-1992
Autores: 1
1
2
2
1
1
Instituciones: 1Universidad Autónoma de Nayarit, Facultad de Medicina Veterinaria y Zootecnia, Tepic, Nayarit. México
2Universidad Autónoma de Sinaloa, Facultad de Medicina Veterinaria y Zootecnia, Culiacán, Sinaloa. México
Año:
Periodo: Ene-Dic
Volumen: 1
Paginación: 1-14
País: México
Idioma: Español
Tipo de documento: Artículo
Enfoque: Aplicado, descriptivo
Resumen en español The cultivation of citrus fruits such as oranges, lemons, tangerines, lime and others is an important agricultural activity in Mexico, and orange is the main crop of all processed citrus fruits (80 %). The by-product of the juice industry and of small shops selling juice is the waste or pulp of citrus fruits, which is composed of the husk, bagasse, seeds, juice, oils and fruit waste. This by-product can be used as: source of dietary fiber, use in animal feed (fresh, fermented, dehydrated, molasses, cake), bed, dextran and fructose production, and compost; however, much goes to the landfill. When dehydrating the pulp of citrus sun has a yield of 23.9 %
Disciplinas: Agrociencias,
Economía
Palabras clave: Frutales,
Empresas,
Cítricos,
Subproductos agroindustriales,
Alimentación,
Animales
Keyword: Fruit trees,
Enterprises,
Citrus,
Agroindustrial wastes,
Animals,
Feeding
Texto completo: https://abanicoacademico.mx/revistasabanico/index.php/abanico-agroforestal/article/view/208