Revista: | Quimica nova |
Base de datos: | PERIÓDICA |
Número de sistema: | 000197756 |
ISSN: | 0100-4042 |
Autores: | Corazza, Marcos L1 Rodrigues, Dina G Nozaki, Jorge https://biblat.unam.mx/es/frecuencias/autor1 |
Instituciones: | 1Universidade Estadual de Maringa, Departamento de Quimica, Maringa, Parana. Brasil |
Año: | 2001 |
Periodo: | Jul-Ago |
Volumen: | 24 |
Número: | 4 |
Paginación: | 449-452 |
País: | Brasil |
Idioma: | Portugués |
Tipo de documento: | Artículo |
Enfoque: | Experimental |
Resumen en inglés | A simple method of home made preparation and physical-chemical characterization of orange wine was investigated. Saccharomyces cerevisiae was used as inoculum for wine-making by fermentation. Chemical compositions related to the aroma components seems to be very similar between grape and orange wines |
Disciplinas: | Química |
Palabras clave: | Fermentaciones, Química analítica, Química de alimentos, Naranja, Saccharomyces cerevisiae, Bebidas alcohólicas, Caracterización fisicoquímica, Vino de frutas, Naranjas |
Keyword: | Chemistry, Analytical chemistry, Fermentation, Food chemistry, Alcoholic beverages, Saccharomyces cerevisiae, Physicochemical characteristics, Fruit wine, Orange |
Texto completo: | Texto completo (Ver HTML) |