Biotecnia (541 documentos)


81.-
82.-
83.-
84.-
Synthesis of Metallic Nanoparticles Using Plant’s Natural Extracts: Synthesis Mechanisms and Applications
Bouttier Figueroa, D.C1; Cortez Valadez, M2; Flores Acosta, M2; Robles Zepeda, R.E1
1Universidad de Sonora, Departamento de Ciencias Químico-Biológicas, Hermosillo, Sonora. México; 2Universidad de Sonora, Departamento de Investigación en Física, Hermosillo, Sonora. México
[Biotecnia, México, 2023 Vol. 25 Núm. 3 Sep-Dic, Pág. 125-139]

   
85.-
86.-
87.-
88.-
Análisis sensorial, textural y actividad antioxidante de queso añejo de Zacazonapan durante la maduración
Torres Salas, Verenice1; Hernández Montes, Arturo1; Hernández Rodríguez, Blanca E2
1Universidad Autónoma Chapingo, Departamento de Ingeniería Agroindustrial, Texcoco, Estado de México. México; 2Universidad Autónoma Chapingo, Departamento de Preparatoria Agrícola, Texcoco, Estado de México. México
[Biotecnia, México, 2023 Vol. 25 Núm. 2 May-Ago, Pág. 204-213]

   
89.-
A simple solution method to prepare VO2:Co2+ precursors for thin film deposition by solution-processing method
Hernandez Guzman, F1; Suarez Camposa, G2; Cabrera German, D1; Millan Franco, M.A3; Hu, H3; Quevedo Lopez, M.A1; Sotelo Lerma, M1
1Universidad de Sonora, Departamento de Investigación en Polímeros y Materiales, Hermosillo, Sonora. México; 2Universidad de Sonora, Departamento de Ingeniería Química y Metalurgia, Hermosillo, Sonora. México; 3Universidad Nacional Autónoma de México, Instituto de Energías Renovables, Temixco, Morelos. México
[Biotecnia, México, 2023 Vol. 25 Núm. 2 May-Ago, Pág. 146-152]

   
90.-
91.-
92.-
Caracterización morfo - cultural y variabilidad genética y molecular de aislamientos de Trichoderma
Ynfante Martínez, Danay1; Martínez Coca, Benedicto1; Peteira Delgado, Belkis1; Reyes Duque, Yusimy2; Gil, Katia3; Simpson, June3; Herrera Estrella, Alfredo3
1Centro Nacional de Sanidad Agropecuaria, Dirección de Sanidad Vegetal, San José de las Lajas, Mayabeque. Cuba; 2Universidad Agraria de La Habana, Departamento de Biología y Sanidad Vegetal, San José de las Lajas, Mayabeque. Cuba; 3Instituto Politécnico Nacional, Centro de Investigación y de Estudios Avanzados, Irapuato, Guanajuato. México
[Biotecnia, México, 2023 Vol. 25 Núm. 2 May-Ago, Pág. 194-203]

   
93.-
Cascarilla de arroz fragmentada como componente del medio de crecimiento de plántulas de albahaca
Cruz Crespo, E.1; Can Chulim, A.1; Chan Cupul, W.2; Luna Esquivel, G.1; Rojas Velázquez, A.N.3; Macilla Villa, O.R.4
1Universidad Autónoma de Nayarit, Unidad Académica de Agricultura, Xalisco, Nayarit. México; 2Universidad de Colima, Facultad de Ciencias Biológicas y Agropecuarias, Tecomán, Colima. México; 3Universidad Autónoma de San Luís Potosí, Facultad de Agronomía, Soledad de Graciano Sánchez, San Luis Potosí. México; 4Universidad de Guadalajara, Departamento de Producción Agrícola, Autlán de Navarro, Jalisco. México
[Biotecnia, México, 2023 Vol. 25 Núm. 2 May-Ago, Pág. 52-59]

   
94.-
95.-
96.-
97.-
   
98.-
99.-
Effect of processing conditions on the functional properties of aquafaba from natural chickpeas: valorization of a food waste
Thomas Meda, Angelica1; Vela Gutiérrez, Gilber1; Tavano, Olga Luisa2; Tacias Pascacio, Veymar G1
1Universidad de Ciencias y Artes de Chiapas, Facultad de Nutrición y Ciencias de los Alimentos, Tuxtla Gutiérrez, Chiapas. México; 2Universidade Federal de Alfenas, Faculdade de Nutrição, Alfenas, Minas Gerais. Brasil
[Biotecnia, México, 2023 Vol. 25 Núm. 2 May-Ago, Pág. 23-29]

   
100.-
Enterobacteriaceae in Pork Meat: Causal Agents of Public Health Problems
Paz González, Alma D1; Vázquez, Karina1; Martínez Vázquez, Ana V2; Ramírez Martínez, Carlos1; Rivera, Gildardo2
1Universidad Autónoma de Nuevo León, Facultad de Medicina Veterinaria y Zootecnia, General Escobedo, Nuevo León. México; 2Instituto Politécnico Nacional, Centro de Biotecnología Genómica, Reynosa, Tamaulipas. México
[Biotecnia, México, 2023 Vol. 25 Núm. 2 May-Ago, Pág. 73-78]