Constituents of essential oils from the leaf, stem, root, fruit and flower of Alpinia macroura K. Schum



Document title: Constituents of essential oils from the leaf, stem, root, fruit and flower of Alpinia macroura K. Schum
Journal: Boletín latinoamericano y del Caribe de plantas medicinales y aromáticas
Database: PERIÓDICA
System number: 000404748
ISSN: 0717-7917
Authors: 1
2
1
3
4
Institutions: 1Vinh University, Faculty of Biology, Vinh, Nghe An. Vietnam
2Nghe An College of Economics, Faculty of Agriculture, Forestry and Fishery, Vinh, Nghe An. Vietnam
3Vinh University, Faculty of Chemistry, Vinh, Nghe An. Vietnam
4Lagos State University, Faculty of Science, Lagos. Nigeria
Year:
Season: Ene
Volumen: 16
Number: 1
Pages: 26-33
Country: Chile
Language: Inglés
Document type: Artículo
Approach: Experimental, analítico
Spanish abstract En este trabajo se presentan los componentes químicos de los aceites esenciales de las distintas partes de Alpinia macroura K. Schum (Zingi beraceae) de Vietnam. Los aceites esenciales se obtuvieron por hidrodestilación y se analizaron por medio de cromatografía de gases acoplada a detector de ionización de llama (GC - FID) y cromatografía de gases acoplada a espectrometría de masas (GC/MS). Los principales constituye ntes de los aceites fueron β - pineno (8,8% - 16,4%), 1,8 - cineol (5,5% - 17,7%), γ - terpineno (5,9% - 16,9%), α - pineno (4,5% - 8,4 %) y β - cariofileno (1,4% - 18,6%). Sabineno (9,0%) fue identificado solamente en la fruta. En general, diecinueve de los compuestos i dentificados están llegando a todos los aceites esenciales. Los componentes químicos de los aceites esenciales de la hoja, ta llo, raíz, frutas y flores de A. macroura están siendo reportados por primera vez y se encontró que eran diferentes de las de otros aceites de Alpinia
English abstract This paper reports the chemical constituents of essential oils from the various parts of Alpinia macroura K. Schum (Zingiberaceae) from Vietnam. The essential oils were obtained by hydrodistillation and analysed by means of gas chromatograp hy coup led to Flame ionization detector (GC - FID) and gas chromatography coupled to mass spectr ometry (GC/MS). The main constituents of the oils were β - pinene (8.8% - 16.4%), 1,8 - cineole (5.5% - 17.7%), γ - terpinene (5.9% - 16.9%), α - pinene (4.5% - 8.4%) and β - caryophyllene (1.4% - 18.6%). Sabinene (9.0%) was identified only in the fruit. Overall, nineteen of the identified compounds are coming to all the essential oils. The chemical constituents of essential oils from the leaf, stem, root, fruit and flower of A. macroura are being reported for the first time and were found to be different from those of other A lpinia oils
Disciplines: Biología,
Química
Keyword: Botánica,
Fitoquímica,
Alpinia macroura,
Aceites esenciales,
Hidrodestilación,
Monoterpenos,
Sesquiterpenos,
Etnofarmacología,
Vietnam
Keyword: Biology,
Chemistry,
Botany,
Phytochemistry,
Alpinia macroura,
Essential oils,
Hydrodistillation,
Monoterpenes,
Sesquiterpenes,
Ethnopharmacology,
Vietnam
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