Uso analitico de tecidos e de extratos brutos vegetais como fonte enzimatica



Título del documento: Uso analitico de tecidos e de extratos brutos vegetais como fonte enzimatica
Revista: Quimica nova
Base de datos: PERIÓDICA
Número de sistema: 000199842
ISSN: 0100-4042
Autores: 1
2
Instituciones: 1Universidade Federal de Sao Carlos, Centro de Ciencias Exatas e de Tecnologia, Sao Carlos, Sao Paulo. Brasil
2Universidade de Cuiaba, Faculdade de Farmacia e Bioquimica, Cuiaba, Mato Grosso. Brasil
Año:
Periodo: May-Jun
Volumen: 25
Número: 3
Paginación: 455-464
País: Brasil
Idioma: Portugués
Tipo de documento: Artículo
Enfoque: Teórico, divulgación
Resumen en inglés This article describes the current status of several analytical methodologies using vegetal tissue and crude extracts as enzymatic source. In this divulgation paper the obtention of vegetal crude extract and/or tissue and selected enzymatic procedures are presented emphasizing its characteristics and peculiarities. Examples of many biosensors and/or flow injection procedures using vegetal tissues or crude extracts for the determination of many analytes, such as amines, ascorbic acid, ethanol, glutamate, hydrogen peroxide, oxalic acid, pectins, phenolic compounds and urea of biologic, environmental, food, pharmaceutical and industrial interests are also given and discussed
Disciplinas: Química,
Biología
Palabras clave: Bioquímica,
Química analítica,
Botánica,
Enzimas,
Sensores,
Biosensores,
Plantas,
Tejido vegetal,
Inyección en flujo
Keyword: Chemistry,
Biology,
Analytical chemistry,
Biochemistry,
Botany,
Enzymes,
Sensors,
Biosensors,
Plants,
Vegetal tissue,
Flow injection
Texto completo: Texto completo (Ver HTML)