141.- |
|
|
142.- |
Potassium permanganate effects on the quality and post-harvest conservation of sapodilla ( Manilkara zapota (L.) P.Royen) fruits under modified atmosphere
Souza Freitas, Wallace Edelky de1; Bezerra Almeida, Maria Lucilania1; Dantas de Morais, Patrícia Lígia2; Curnha Moura, Angélica Kaynne da3; Sales Júnior, Rui2
1Universidade Federal do Ceara, Departamento de Fitotecnia, Fortaleza, Ceara. Brasil; 2Universidade Federal Rural do Semi-Arido, Departamento de Ciencias Vegetais, Mossoro, Rio Grande do Norte. Brasil; 3Universidade Federal do Rio Grande do Norte, Departamento de Ciencias Vegetais, Natal, Rio Grande do Norte. Brasil
[ Acta agronómica, Colombia, 2017 Vol. 66 Núm. 3 Jul-Sep, Pág. 331-337]
|
|
143.- |
|
|
144.- |
|
|
145.- |
|
|
146.- |
Ancestral practices in potato ( Solanum tuberosum L.) crop of two rural communities in the Tungurahua, province of Ecuador
Pomboza-Tamaquiza, Pedro Pablo1; Paucar, Dario1; Cruz-Tobar, Saúl Eduardo1; Núñez-Torres, Oscar Patricio1; Velástegui-Espín, Giovanny Patricio1
1Universidad Técnica de Ambato, Facultad de Ciencias Agropecuarias, Ambato, Tungurahua. Ecuador
[ Acta agronómica, Colombia, 2017 Vol. 66 Núm. 2 Abr-Jun, Pág. 157-163]
|
|
147.- |
Assessment of physical and physicochemical quality of main chocolates traded in Peru
Chire-Fajardo, Gabriela Cristina1; Valdivia-Arrunategui, Rocío Alicia1; Orihuela-Rivera, Carmen Adela2; Ureña- Peralta, Milber Oswaldo1
1Universidad Nacional Agraria La Molina, Facultad de Industrias Alimentarias, Lima. Perú; 2Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Lima. Perú
[ Acta agronómica, Colombia, 2017 Vol. 66 Núm. 2 Abr-Jun, Pág. 164-171]
|
|
148.- |
Cadmium voltametric quantification in table chocolate produced in Chiquinquira-Boyaca, Colombia
Chaparro-Acuña, Sandra Patricia1; Vargas-Moreno, Paola Andrea1; Silva-Gómez, Leonardo Andrés1; Cárdenas, Oswaldo Eliécer1
1Universidad Pedagógica y Tecnológica de Colombia, Facultad de Ciencias, Tunja, Boyacá. Colombia
[ Acta agronómica, Colombia, 2017 Vol. 66 Núm. 2 Abr-Jun, Pág. 172-177]
|
|
149.- |
Caracterización de aceite de semillas de maracuyá ( Passiflora edulis Sims. ) procedentes de residuos agroindustriales obtenido con CO2 supercrítico
Pantoja-Chamorro, Ana Lucia1; Hurtado-Benavides, Andrés Mauricio1; Martinez-Correa, Hugo Alexander2
1Universidad de Nariño, Facultad de Ingeniería Agroindustrial, Pasto, Nariño. Colombia; 2Universidad Nacional de Colombia, Facultad de Ingeniería y Administración, Palmira, Valle del Cauca. Colombia
[ Acta agronómica, Colombia, 2017 Vol. 66 Núm. 2 Abr-Jun, Pág. 178-185]
|
|
150.- |
|
|
151.- |
|
|
152.- |
Effectiveness of the arbuscular mycorrhizal fungi use in the cherimoya ( Annona cherimola Mill.) seedlings growth
Viera, William1; Campaña, Diego1; Castro, Salomé2; Vásquez, Wilson3; Viteri, Pablo1; Zambrano, José1
1Instituto Nacional de Investigaciones Agropecuarias, Mocache, Los Ríos. Ecuador; 2Pontificia Universidad Católica del Ecuador, Quito, Pichincha. Ecuador; 3Universidad de las Américas, Santiago de Chile. Chile
[ Acta agronómica, Colombia, 2017 Vol. 66 Núm. 2 Abr-Jun, Pág. 207-213]
|
|
153.- |
|
|
154.- |
Functional response of Cydnodromus picanus (Acari: Phytoseiidae) on two-spotted spider mite, Tetranychus urticae (Acari: Tetranychidae)
Tello-Mercado, Víctor Ernesto1; Zarzar-Maza, Miguel Esteban1; Suarez-Pantoja, Angélica María1
1Universidad Arturo Prat, Facultad de Recursos Naturales Renovables, Iquique, Antofagasta. Chile
[ Acta agronómica, Colombia, 2017 Vol. 66 Núm. 2 Abr-Jun, Pág. 275-281]
|
|
155.- |
Growth, phenology and chlorophyll fluorescence of habanero pepper ( Capsicum chinense Jacq.) under water stress conditions
Pérez-Gutiérrez, Alfonzo1; Garruña, René1; Vázquez, Pedro1; Latournerie-Moreno, Luis1; Andrade, José Luis2; Us-Santamaría, Roberth2
1Instituto Tecnológico de Conkal, Conkal, Yucatán. México; 2Centro de Investigación Científica de Yucatán A.C., Unidad de Recursos Naturales, Mérida, Yucatán. México
[ Acta agronómica, Colombia, 2017 Vol. 66 Núm. 2 Abr-Jun, Pág. 214-220]
|
|
156.- |
In vitro callogenesis induction of Guarianthe skinneri (Bateman) Dressler & W.E. Higgins (Orchidaceae)
Coutiño-Cortés, Ana Gabriela1; Bertolini, Vincenzo1; Iracheta-Donjuan, Leobardo2; Ruíz-Montoya, Lorena3; Valle-Mora, Javier Francisco1
1El Colegio de la Frontera Sur, Unidad Tapachula, Tapachula, Chiapas. México; 2Instituto Nacional de Investigaciones Forestales, Agrícolas y Pecuarias, Campo Experimental Rosario Izapa, Tuxtla Chico, Chiapas. México; 3El Colegio de la Frontera Sur, Unidad Tapachula, Tapachula, Chiapas. México
[ Acta agronómica, Colombia, 2017 Vol. 66 Núm. 2 Abr-Jun, Pág. 254-259]
|
|
157.- |
In vitro response of Colletotrichum to chitosan. Effect on incidence and quality on tropical fruit. Enzymatic expression in mango
Gutiérrez-Martínez, Porfirio1; Bautista-Baños, Silvia2; Berúmen-Varela, Guillermo1; Ramos-Guerrero, Anelsy1; Hernández-Ibañez, Alba María1
1Instituto Tecnológico de Tepic, Laboratorio Integral de Investigación en Alimentos, Tepic, Nayarit. México; 2Instituto Politécnico Nacional, Centro de Desarrollo de Productos Bióticos, Yautepec, Morelos. México
[ Acta agronómica, Colombia, 2017 Vol. 66 Núm. 2 Abr-Jun, Pág. 282-289]
|
|
158.- |
Minority compounds and sensory analysis evaluation of Coffea arabica var. c aturra cultivated in three different altitudinal ranges
Cruz-Bolivar, Jennifer Tatiana1; Rodríguez-Pérez, Wilson1; Suárez-Salazar, Juan Carlos1; Ordoñez-Espinosa, Claudia Mercedes2; Vega-Cano, Gustavo Adolfo2
1Universidad de la Amazonia, Florencia, Caquetá. Colombia; 2Servicio Nacional de Aprendizaje, Tecnoparque Agroecológico Yamboro, Pitalito, Huila. Colombia
[ Acta agronómica, Colombia, 2017 Vol. 66 Núm. 2 Abr-Jun, Pág. 221-227]
|
|
159.- |
|
|
160.- |
Modelling effective soil depth at field scale from soil sensors and geomorphometric indices
Castro-Franco, Mauricio1; Domenech, Marisa2; Costa, José Luis3; Aparicio, Virginia Carolina3
1Universidad de los Llanos, Villavicencio, Meta. Colombia; 2Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria, Chacra Experimental Integrada Barrow, Tres Arroyos Buenos Aires. Argentina; 3Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria, Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, Balcarce, Buenos Aires. Argentina
[ Acta agronómica, Colombia, 2017 Vol. 66 Núm. 2 Abr-Jun, Pág. 228-234]
|
|